25.000 de pelerini se roagă ACUM la Mânăstirea Nicula

niculaNu mai este un secret pentru nimeni faptul că, la praznicul Adormirii Maicii Domnului, Mânăstirea Nicula devine capitala spiritualității creștine ardelenești, iar faptul că acum aproximativ 25.000 de pelerini se roagă la această mânăstire nu face decât să consființească statutul de capitală spirituală pentru mânăstirea care adăpostește icoana făcătoare de minuni a Preacuratei Maici a Mântuitorului, Iisus Hristos.

„Marţi, peste 25.000 de pelerini stau la coadă pentru a se ruga la Icoana Făcătoare de Minuni a Fecioarei Maria, însă numărul pelerinilor prezenţi a atins 40.000 de persoane, aceştia dormind sub cerul liber sau în corturi pe dealul din curtea mănăstirii.

O femeie în vârstă de 70 de ani venită din judeţul Vâlcea, care a stat marţi peste două ore la coadă pentru a se închina la icoană şi a înconjurat în coate şi genunchi bisericuţa din lemn din curtea Mănăstirii Nicula, a spus că a cerut ajutorul Fecioarei Maria pentru a se însănătoşi.

”Am umblat pe la medici dar nu sunt bine deloc, doar rugăciunea către Maica Domnului mă va ajuta. M-am rugat pentru sănătate pentru mine şi pentru familie”, a spus aceasta.”, scrie Monitorul de Cluj.

Pentru a veni în ajutorul pelerinilor, măicuțele de la Mânăstirea Nicula au pregătit peste 20.000 de sarmale, dar și zeci de mii de felii de cozonac.

Ieri seară a avut loc prohodul Maicii Domnului, slujbă arhierească transmisă în direct de Radio Renașterea, atât la radio, cât și pe internet în format video, iar înregistrarea video a atins peste 30.000 de vizualizări.