2017 – An electoral la Câmpia Turzii

Cei care sperau că, după un an plin de campanii electorale, alegeri și bătălii politice, așa cum a fost 2016, va urma o perioadă de calm, în care societatea se va putea concentra pe profesionalism, vor avea o dezamăgire în 2017.

Asta deoarece, cel puțin la Câmpia Turzii, și în 2017 vor avea loc alegeri … parțiale, pentru locul de consilier local lăsat liber de Horațiu Vasile Bretoiu, prin demisia din luna decembrie.

În aceste condiții, partidele politice din Câmpia Turzii se vor putea alinia la startul unor noi alegeri, pentru un singur loc în consiliul local, dar un loc care este important pentru TOATE partidele politice, din următoarele raționamente:

1. PNL și PSD ar putea vedea, în acest loc de consilier local, un prilej pentru a-și demonstra supremația la Câmpia Turzii, mai ales în condițiile în care bătălia politică dintre cele două partide este în toi. Liberalii și-au adjudecat alegerile locale, la un scor fără drept de apel, dar social-democrații au câștigat la parlamentare și afirmă că liberalii sunt în cădere liberă, astfel că alegerile din acest an pot însemna multe pentru cele două partide.

2. PMP-ul lui Marian Morar și-a pierdut singurul consilier, astfel că Marian Morar are nevoie de o victorie în alegerile parțiale, pentru a demonstra că este un lider politic și nu un oportunist. O victorie ar fi greu de obținut, dar nu imposibilă, mai ales pentru partidele mici, deoarece fluctuațiile politice din anul care tocmai a trecut ar putea induce un sentiment amplu de apatie politică și o prezență redusă la vot. Peste toate acestea, s-ar putea ca, totuși, PNL și PSD să nu se arunce atât de puternic în luptă și să-și conserve pozițiile pentru europarlamentarele și prezidențialele din anii ce vor urma.

3. În situația PMP-ului se mai află ALDE și PRU, două partide cărora un loc în consiliu local le-ar oferi revenirea „la masa bogaților” și „în fața reflectoarelor”.

Acestea fiind spuse, așteptăm cu nerăbdare anunțul privind organizarea alegerilor parțiale.